Túto čokoládovú buchtu s tvarohom si všetci zamilujú. Upečte ju pre vašich blízkych a uvidíte sami, že nezostane ani kúsok.
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka cukru kryštál
- 1/2 hrnčeka oleja
- 3ks vajec
- 1/2 hrnčeka mlieka alebo vody
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 2-3 lyžice kakaa holandského typu
Ingrediencie na náplň
- 2 vaničky mäkkého tvarohu
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2ks žĺtkov
- 1/2 vanilkového pudingu v prášku
Postup
- Najprv preosejte múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridajte vajíčka, mlieko (vodu), olej, cukor a holandské kakao.
- Všetko zmiešajte do hladka a cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. (Prípadne vymastený maslom a vysypaný múkou.)
- V inej mise zmiešajte tvaroh s polovicou pudingu v prášku. Pridajte vanilkový cukor a dva žĺtky.
- Náplň s tvarohom dajte do silnejšieho igelitového vrecúška, odstrihnite mu rožek a podľa fantázie nanášajte náplň na pripravené kakaové cesto.
- Môžete robiť mriežku, vlnky, rôzne obrázky, či čokoľvek, čo vás napadne.
- Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 50-60 minút.
- Po upečení môžete posypať práškovým cukrom a podávajte napríklad so zmrzlinou, šľahačkou alebo rozohriatou čokoládou.