Tvarohovo-čokoládové pokušenie

Tvarohovo-čokoládové pokušenie

Túto čokoládovú buchtu s tvarohom si všetci zamilujú. Upečte ju pre vašich blízkych a uvidíte sami, že nezostane ani kúsok.

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka cukru kryštál
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 3ks vajec
  • 1/2 hrnčeka mlieka alebo vody
  • 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
  • 2-3 lyžice kakaa holandského typu

Ingrediencie na náplň

  • 2 vaničky mäkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2ks žĺtkov
  • 1/2 vanilkového pudingu v prášku

Postup

  • Najprv preosejte múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridajte vajíčka, mlieko (vodu), olej, cukor a holandské kakao.
  • Všetko zmiešajte do hladka a cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie. (Prípadne vymastený maslom a vysypaný múkou.)
  • V inej mise zmiešajte tvaroh s polovicou pudingu v prášku. Pridajte vanilkový cukor a dva žĺtky.
  • Náplň s tvarohom dajte do silnejšieho igelitového vrecúška, odstrihnite mu rožek a podľa fantázie nanášajte náplň na pripravené kakaové cesto.
  • Môžete robiť mriežku, vlnky, rôzne obrázky, či čokoľvek, čo vás napadne.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 50-60 minút.
  • Po upečení môžete posypať práškovým cukrom a podávajte napríklad so zmrzlinou, šľahačkou alebo rozohriatou čokoládou.
Dvojfarebná buchta z kakaa a tvarohovo-pudingovej náplne.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.