Tvarohovo-čučoriedková bublanina

Tvarohovo-čučoriedková bublanina

Lahodná buchta s čučoriedkami a tvarohom, po ktorej sa už pri jej pečení budú všetkým zbiehať sliny.

Ingrediencie

  • 500g polohrubej múky
  • 180-200g cukru kryštál
  • 3 vajcia
  • 400ml mlieka
  • 150ml oleja či rozpusteného masla
  • 1 a 1/2 kypriaceho prášku
  • 1 vanilkový cukor
  • 250g tvarohu
  • Čučoriedky

Postup

  • V miske zmiešajte cukor s vajcami a mliekom.
  • V samostatnej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom. Potom pomaly vmiešajte do vaječnej zmesi.
  • Vedľa si zmiešajte tvaroh s vanilkovým cukrom a vmiešajte do zmesi cesta.
  • Vzniknuté cesto nalejte na vymastený plech a navrch položte čučoriedky.
  • Dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30-40 minút. Vyskúšajte špajľou, či už nelepí a je hotová.
  • Hotovú bublaninu podávajte posypanú práškovým cukrom alebo len tak.
Kúsky múčnika s čučoriedkami.
Zdroj: barefeetinthekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.