Jablčná buchta s tvarohom, ktorú musíte ochutnať. Šťavnatý a vláčny múčnik na všetky príležitosti.
Ingrediencie na cesto
- 350g polohrubej múky
- 150g cukru kryštál
- 140g zmäknutého masla
- 2ks vajec
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Ingrediencie na tvarohovú náplň
- 500g tučného tvarohu vo vaničke
- 100g práškového cukru
- 1/2 balenia pudingu v prášku (vanilka)
- 0,5l mlieka
- Hrozienka a vlašské orechy podľa chuti
Ingrediencie na jablčnú náplň
- 500g-800g strúhaných jabĺk
- Cukor kryštál podľa chuti
- 1-2 lyžičky mletej škorice
Postup
- V mise zmiešajte preosiatu múku s kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Potom zapracujte zmäknuté maslo a vajíčka.
- Cesto by malo pripomínať posýpku.
- Pekáč vyložte papierom na pečenie a nasypte na dno asi 2/3 cesta (posýpky) a utlačte.
- V inej mise vyšľahajte tvaroh s cukrom, pudingovým práškom, mliekom a orieškami alebo hrozienkami podľa chuti.
- Tvarohová náplň by mala byť riedka, bez hrudiek. Nalejte ju na rozprestreté cesto v pekáči.
- V mise nastrúhajte jablká, zmiešajte ich s cukrom a škoricou. Jablčnú zmes rozprestrite navrch tvarohovej zmesi.
- Nakoniec navrch rozprestrite zvyšné cesto (posýpku).
- Pečte pri 160 °C asi 45 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte.