Tvarohovo-jablčná buchta

Tvarohovo-jablčná buchta

Jablčná buchta s tvarohom, ktorú musíte ochutnať. Šťavnatý a vláčny múčnik na všetky príležitosti.

Ingrediencie na cesto

  • 350g polohrubej múky
  • 150g cukru kryštál
  • 140g zmäknutého masla
  • 2ks vajec
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Ingrediencie na tvarohovú náplň

  • 500g tučného tvarohu vo vaničke
  • 100g práškového cukru
  • 1/2 balenia pudingu v prášku (vanilka)
  • 0,5l mlieka
  • Hrozienka a vlašské orechy podľa chuti

Ingrediencie na jablčnú náplň

  • 500g-800g strúhaných jabĺk
  • Cukor kryštál podľa chuti
  • 1-2 lyžičky mletej škorice

Postup

  • V mise zmiešajte preosiatu múku s kryštálovým cukrom a práškom do pečiva. Potom zapracujte zmäknuté maslo a vajíčka.
  • Cesto by malo pripomínať posýpku.
  • Pekáč vyložte papierom na pečenie a nasypte na dno asi 2/3 cesta (posýpky) a utlačte.
  • V inej mise vyšľahajte tvaroh s cukrom, pudingovým práškom, mliekom a orieškami alebo hrozienkami podľa chuti.
  • Tvarohová náplň by mala byť riedka, bez hrudiek. Nalejte ju na rozprestreté cesto v pekáči.
  • V mise nastrúhajte jablká, zmiešajte ich s cukrom a škoricou. Jablčnú zmes rozprestrite navrch tvarohovej zmesi.
  • Nakoniec navrch rozprestrite zvyšné cesto (posýpku).
  • Pečte pri 160 °C asi 45 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte.
Jablčno-tvarohový múčnik s posýpkou.
Zdroj: iambaker.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.