Spomínate na prázdniny u babičky? Urobte si sladké tvarohové knedle a vráťte sa do detstva.
Recept na tvarohové cesto je prekvapivo jednoduchý.
Leto je plné ovocia a tvarohové knedle môžete naplniť všetkým, čo máte práve po ruke.
A čo to skúsiť trochu zdravšie?
Pozrite sa na naše recepty.
Naše recepty
Overené rady na prípravu
Ako pripraviť to najlepšie tvarohové cesto? Pozrite sa na pár malých vychytávok, alebo sa inšpirujte vo video recepte:
- Použite mäkký tvaroh v kocke, nie z vaničky. Vaničkový obsahuje príliš veľa tekutiny a cesto sa potom zbytočne veľmi lepí.
- Príliš vodnatý tvaroh nechajte odkvapkať v sitku alebo môžete prebytočnú tekutinu vytlačiť cez plátno.
- Namiesto múky môžete do receptov použiť krupicu alebo detskú krupicu, cesto je potom viac hebké.
- Knedle je možné v surovom stave zamraziť a kedykoľvek na ne dostane chuť stačí ich z mrazničky preložiť do vriacej vody, nechať variť pár minút než vyplávajú na hladinu a môžete servírovať.
- Pokiaľ nemáte po ruke čerstvé ovocie, môžete použiť mrazené.
- Tradične sa knedle podávajú s nastrúhaným tvrdým tvarohom, práškovým cukrom a rozpusteným maslom, ale skúste napríklad maslo, cukor, škoricu a plátky mandlí alebo maslo, cukor a mak. Skvele sa hodí aj kyslá smotana.