Tzv. „prepadnutá buchta“ je výbornou sladkou bodkou ku káve alebo čaju. Inšpirujte sa!
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3ks vajec
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček vlažnej vody/mlieka
- 1 hrnček cukru
- 5 lyžíc kakaa holandského typu
- 1 balíček kypriaceho prášku
Ingrediencie na náplň
- 2ks tvarohu vo vaničke
- 2ks žĺtkov
- 2 lyžice cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového pudingu v prášku
Postup
- V mise zmiešajte vodu/mlieko s olejom, celými vajíčkami a cukrom. Vyšľahajte a postupne primiešavajte múku s kypriacim práškom a kakaom.
- Vzniknuté cesto nalejte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Zmiešajte ingrediencie na náplň a pomocou lyžice ju nanášajte na cesto na plechu. Tvarujte kopčeky.
- Buchtu dajte piecť do predhriatej rúry na 180 ° C po dobu 40-45 minút.
- Po upečení nechajte úplne vychladnúť a podávajte.