Túžite po ceste, ktoré sa vám doslova rozplynie a jazyku? Upečte si jeden z týchto receptov na tvarohové rožky a vychutnajte si toto sladké pokušenie!
Ale pozor toto sladké pečivo je vysoko návykové a môže sa stať, že ho budete piecť stále a stále dookola!
Nadýchanému cestu a krémovej náplni sa len ťažko odoláva. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia s nami.
Naše recepty
Tipy na ďalšie náplne do rožkov
Urobte si naše recepty trochu viac pestré a vyberte si zo širokej škály ďalších lahodných náplní, ktoré sme pre vás pripravili nižšie.
Svätomartinská tvarohová náplň
- 250 g tučného tvarohu
- Vajcia
- Balíček vanilkového cukru
- Lyžica cukru kryštál
- Hrozienka
- Mlieko
Postup
- Tvaroh si zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom
- Pokiaľ chceme redšiu zmes môžeme ho zriediť mliekom
- Nakoniec pridáme hrozienka
Hrozienka môžeme pred použitím namočiť na 30 minút do rumu.
Lekvárová náplň
- 200 g slivkového lekváru
- 2 lyžice rumu
- Lyžička mletá škorica
- ½ balenia vanilkového cukru
- Lyžica cukru kryštál
- Lyžička citrónovej kôry
- Strúhaný perník (perníkové korenie)
Postup
- Hustý lekvár zmiešame s rumom, do krémovej konzistencie
- Do zmesi pridáme málinko mletej škorice, vanilkového cukru, strúhanej citrónovej kôry a aj trochu cukru
- Ak sú lekvár príliš hustý zahustíme ich perníkom
Maková náplň
- 200 g mletého maku
- 400 ml mlieka
- 70 g cukru krupica
- ½ lyžičky škorice
- Lyžička citrónovej kôry
- 2 lyžice rumu
- Lyžica hrubej múky
Postup
- V hrnci privedieme do varu mlieko a prisypeme namletý mak
- Potom znížime teplotu a zľahka mak povaríme, kým než mak nezačne hustnúť
- Na konci varenia prisypeme k maku hrubou múkou a premiešame, aby sa mak zahustil
- Hrniec s makom stiahneme z platne a ešte horúci mak osladíme, pridáme strúhanú citrónovú kôru, rum a škoricu
- Premiešame a necháme vychladnúť
Jablková náplň
- 20 g masla
- 1 kg jabĺk
- 100 g cukru
- Kúsok celej škorice
Postup
- Jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame
- Vložíme ich do hrnca a podusíme ich na masle so škoricou as trochou cukru
- Keď je jablčná náplň dostatočne hustá, odstavíme ju z ohňa, škoricu vyberieme a dosladíme podľa chuti
- Ak chceme pridáme aj citrónovú šťavu
Orechová náplň
- 40 g masla
- 150 g mletých orechov
- 100 g práškového cukru
- 200 ml horúceho mlieka
- Hrsť drvených piškótov
Postup
- Maslo si rozpustíme v hrnci a potom na ňom opečieme orechy
- Pridáme cukor a premiešame a necháme ich pražiť a ľahko skaramelizovať
- Prilejeme mlieko a dôkladne premiešame
- Potom hrniec zložíme z platne a necháme vychladnúť
- Nakoniec orechovú náplň zahustíme hrsťou piškótov a môžeme ju dochutiť trochou rumu