3 nadýchané recepty na rýchle rožky s tvarohom! Vychutnajte si ich do sýtosti

Túžite po ceste, ktoré sa vám doslova rozplynie a jazyku? Upečte si jeden z týchto receptov na tvarohové rožky a vychutnajte si toto sladké pokušenie!

Ale pozor toto sladké pečivo je vysoko návykové a môže sa stať, že ho budete piecť stále a stále dookola!

Nadýchanému cestu a krémovej náplni sa len ťažko odoláva. Tak neváhajte a pustite sa do pečenia s nami.

Tipy na ďalšie náplne do rožkov

Urobte si naše recepty trochu viac pestré a vyberte si zo širokej škály ďalších lahodných náplní, ktoré sme pre vás pripravili nižšie.

Svätomartinská tvarohová náplň

  1. 250 g tučného tvarohu
  2. Vajcia
  3. Balíček vanilkového cukru
  4. Lyžica cukru kryštál
  5. Hrozienka
  6. Mlieko

Postup

  1. Tvaroh si zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkovým cukrom a rumom
  2. Pokiaľ chceme redšiu zmes môžeme ho zriediť mliekom
  3. Nakoniec pridáme hrozienka

Hrozienka môžeme pred použitím namočiť na 30 minút do rumu.

Lekvárová náplň

  1. 200 g slivkového lekváru
  2. 2 lyžice rumu
  3. Lyžička mletá škorica
  4. ½ balenia vanilkového cukru
  5. Lyžica cukru kryštál
  6. Lyžička citrónovej kôry
  7. Strúhaný perník (perníkové korenie)

Postup

  1. Hustý lekvár zmiešame s rumom, do krémovej konzistencie
  2. Do zmesi pridáme málinko mletej škorice, vanilkového cukru, strúhanej citrónovej kôry a aj trochu cukru
  3. Ak sú lekvár príliš hustý zahustíme ich perníkom

Maková náplň

  1. 200 g mletého maku
  2. 400 ml mlieka
  3. 70 g cukru krupica
  4. ½ lyžičky škorice
  5. Lyžička citrónovej kôry
  6. 2 lyžice rumu
  7. Lyžica hrubej múky

Postup

  1. V hrnci privedieme do varu mlieko a prisypeme namletý mak
  2. Potom znížime teplotu a zľahka mak povaríme, kým než mak nezačne hustnúť
  3. Na konci varenia prisypeme k maku hrubou múkou a premiešame, aby sa mak zahustil
  4. Hrniec s makom stiahneme z platne a ešte horúci mak osladíme, pridáme strúhanú citrónovú kôru, rum a škoricu
  5. Premiešame a necháme vychladnúť

Jablková náplň

  1. 20 g masla
  2. 1 kg jabĺk
  3. 100 g cukru
  4. Kúsok celej škorice

Postup

  1. Jablká olúpeme a nahrubo nastrúhame
  2. Vložíme ich do hrnca a podusíme ich na masle so škoricou as trochou cukru
  3. Keď je jablčná náplň dostatočne hustá, odstavíme ju z ohňa, škoricu vyberieme a dosladíme podľa chuti
  4. Ak chceme pridáme aj citrónovú šťavu

Orechová náplň

  • 40 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 200 ml horúceho mlieka
  • Hrsť drvených piškótov

Postup

  • Maslo si rozpustíme v hrnci a potom na ňom opečieme orechy
  • Pridáme cukor a premiešame a necháme ich pražiť a ľahko skaramelizovať
  • Prilejeme mlieko a dôkladne premiešame
  • Potom hrniec zložíme z platne a necháme vychladnúť
  • Nakoniec orechovú náplň zahustíme hrsťou piškótov a môžeme ju dochutiť trochou rumu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.