Lahodne bohatý a čokoládovo malinový koláč so smotanovým syrom s kakaovým sušenkovým základom a lahodnou náplňou. A pretože čokolády nie je nikdy dosť, pripravte si aj naše recepty na buchtu s čokoládou .
Čo budeme potrebovať
Na kruste
- 300 g čokoládových sušienok
- 90 g masla
Na náplň
- 225 g horkej čokolády
- 500 g plnotučného smotanového syra
- 100 g práškového cukru
- 100 g svetlo hnedého cukru
- 35 g kakaového prášku
- 3 stredné vajcia
- 150 ml dvojitej smotany
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 200 g malín
Na ozdobu
- 100 g horkej čokolády
- 100 g mliečnej čokolády
- 200 ml dvojitej smotany
- 100 g malín
Postup
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymažte formu maslom.
- Sušienky rozmixujte na jemnú strúhanku a potom vmiešajte maslo.
- Zmes natlačíme na dno formy.
- Sušienkový základ pečte v rúre 10 minút.
- Akonáhle je základ upečený, znížte teplotu rúry na 160 °C.
- V miske rozpustíme horkú čokoládu.
- Do novej veľkej misy pridajte plnotučný mäkký smotanový syr a vyšľahajte do hladka.
- Pridajte vajcia, cukor, kakaový prášok a vanilkový extrakt a premiešajte.
- Pridajte vychladnutú rozpustenú horkú čokoládu, primiešajte smotanu a znovu premiešajte, kým zmes nebude hladká. Nakoniec vmiešajte maliny.
- Zmes rozotrite na upečený sušienkový základ.
- Cheesecake pečte v rúre 35 minút.
- Cheesecake nechajte hodinu vychladnúť v rúre s mierne pootvorenými dvierkami.
- Vyberte formu z rúry a dajte cheesecake do chladničky minimálne na 6 hodín.
- Akonáhle cheesecake stuhne, pridajte do misy horkú čokoládu, mliečnu čokoládu a dvojitú smotanu.
- Tú rozpustite a dobre premiešajte, pokiaľ zmes nebude hladká.
- To nalejte na cheesecake a posypte ho čokoládovými hoblinkami a malinami.