Skvelý cheesecake si môžete pripraviť aj z tvarohu a kyslej smotany, aj keď sa nejedná o tradičnú receptúru. Vyskúšajte náš lahodný recept, po ktorom sa budete olizovať!
Čo budete potrebovať
Na korpus:
- 200 g Bebe sušienok
- 100 g zmäknutého masla
Na náplň:
- 750 g odtučneného tvarohu
- 250 g kyslej smotany
- 2 vanilínové cukry
- 50 g kryštálového cukru
- 2 vajcia
- 2 lyžice hladkej múky
Na polevu:
- 100 g čokolády na varenie 52 % kakaa)
- 80 ml 33 % smotany na šľahanie
- 50 g zmäknutého masla
Na ozdobenie:
- čerstvé jahody
Postup
- Bebe sušienky rozmixujte najemno a zmiešajte ich so zmäknutým maslom.
- Sušienkový základ rovnomerne natlačte na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
- Korpus dajte piecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Predpečený korpus nechajte vychladnúť.
- Medzitým šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach utrite dohladka tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a kryštálovým cukrom.
- Potom za stáleho miešania pridajte postupne po jednom vajíčka a múku.
- Krém rozotrite na vychladnutý korpus.
- Cheesecake pečte 50 minút v rúre vyhriatej na 170 °C.
- Po dopečení vypnite rúru, otvorte dvierka a ešte 20 – 30 minút nechajte cheesecake v rúre.
- Potom ho dajte stuhnúť do chladničky min. na 3 hodiny (najlepšie cez noc).
- Čokoládu nasekajte na malé kúsky a zalejte horúcou smotanou.
- Nechajte asi 2 minúty odstáť a potom miešajte, až sa čokoláda úplne rozpustí.
- Do ešte teplej čokolády pridajte maslo a utrite dohladka.
- Na stuhnutý cheesecake nalejte čokoládovú polevu a dozdobte čerstvými jahodami.
Čo zožne rovnaký úspech ako torta, ale stojí oveľa menej úsilia? Sladký pohár! So zmrzlinou aj bez, so šľahačkou aj smotanou, s piškótami, oblátkami alebo s posypom.
Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na ovocný pohár , ktoré sú stávkou na istotu!