Aj u nás sa začal na Veľkú noc piecť ruský trhaný koláč. Jeho príprava je totiž jednoduchá a rýchla. Vyskúšajte!
Ingrediencie na cesto
- 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 3/4 hrnčeka masla
- 2 veľké vajcia
- 2 lyžice holandského kakaa
- 1 prášok do pečiva
Ingrediencie na náplň
- 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
- 3 veľké vajcia
- 2 vaničky tvarohu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
Postup
- Vo väčšej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva. Pridajte do nej cukor a kakao.
- Ďalej do misky primiešajte vajcia a maslo, a potom na pracovnej doske spracujte cesto.
- Štvrtinu cesta dajte bokom, zvyšok dajte do formy na koláč.
- Zvlášť v miske utrite maslo s cukrom, pridajte tvaroh a všetko premiešajte.
- Zo smotany si ušľahajte šľahačku, a tú opatrne zamiešavajte do tvarohu.
- Potom pridajte vajcia, štipku soli a vrecko vanilkového cukru.
- Náplň pomocou mixéra premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili.
- Náplň dajte na cesto, a potom zo zvyšného cesta vykrojte nejaké ozdoby, a tým koláč spestrite.
- Predhrejte si rúru na 180 °C a ruský trhaný koláč pečte zhruba 60 minút.