Tvarohový koláč na Veľkú noc

Tvarohový koláč na Veľkú noc

Aj u nás sa začal na Veľkú noc piecť ruský trhaný koláč. Jeho príprava je totiž jednoduchá a rýchla. Vyskúšajte!

Ingrediencie na cesto

  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 3/4 hrnčeka masla
  • 2 veľké vajcia
  • 2 lyžice holandského kakaa
  • 1 prášok do pečiva

Ingrediencie na náplň

  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 2 vaničky tvarohu
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli

Postup

  1. Vo väčšej miske zmiešajte múku s práškom do pečiva. Pridajte do nej cukor a kakao.
  2. Ďalej do misky primiešajte vajcia a maslo, a potom na pracovnej doske spracujte cesto.
  3. Štvrtinu cesta dajte bokom, zvyšok dajte do formy na koláč.
  4. Zvlášť v miske utrite maslo s cukrom, pridajte tvaroh a všetko premiešajte.
  5. Zo smotany si ušľahajte šľahačku, a tú opatrne zamiešavajte do tvarohu.
  6. Potom pridajte vajcia, štipku soli a vrecko vanilkového cukru.
  7. Náplň pomocou mixéra premiešajte, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili.
  8. Náplň dajte na cesto, a potom zo zvyšného cesta vykrojte nejaké ozdoby, a tým koláč spestrite.
  9. Predhrejte si rúru na 180 °C a ruský trhaný koláč pečte zhruba 60 minút.
Tvarohový koláč s čokoládovými fľakmi.
Zdroj: diejungskochenundbacken.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.