Tvarohový koláč s hruškami

Tvarohový koláč s hruškami

Hrušky, tvaroh a drobenka so škoricou – ideálna kombinácia pre nedeľný odpoledný zákusok.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 100 gramov masla
  • 220 gramov hladkej múky
  • 50 gramov práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 vajce

Náplň:

  • 500 gramov tvarohu vo vaničke
  • 50 gramov práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • hrušky

Posýpka:

  • 100 gramov polohrubej múky
  • 50 gramov krupicového cukru
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 50 gramov masla

Postup prípravy:

  • Najskôr si pripravte cesto – maslo utrite s cukrom, pridajte vajcia a ušľahajte.
  • Do tejto zmesi pridajte ostatné prísady potrebné na cesto a vypracujte.
  • Hotové cesto vložte aspoň na pol hodiny do chladničky.
  • Medzitým, čo bude cesto v chladničke odpočívať, pripravte si náplň.
  • Prichystajte si hrušky – olúpte ich, zbavte sa jadrovníka a nakrájajte na kocky.
  • Tvaroh, cukry a vajcia vymiešajte dohladka.
  • Odpočítané cesto z chladničky natlačte do formy na koláč.
  • Nalejte naň tvarohovú náplň a hore naskladajte kúsky hrušiek.
  • Nakoniec koláč zasypte posýpkou a vložte do rúry.
  • Pečte asi 50-60 minút.
koláč s tvarohom a hruškami
Zdroj foto: roadfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.