Tvarohový koláč s kyslou smotanou v pohári

Tvarohový koláč s kyslou smotanou v pohári

Tento recept je venovaný domácim nepečeným cheesecakom v pohári. Použite tento jednoduchý postup, keď potrebujete rýchly dezert, ktorý poteší všetkých stravníkov a je hotový za 30 minút. Bavte sa aj s rôznymi príchuťami a polevami. Alebo si pripravte jeden z našich dokonalých receptov na jahodový cheesecake , neodoláte!

Čo budeme potrebovať

  • 30 g masla (rozpusteného)
  • 100 g grahamových sušienok
  • 240 ml hustej smotany
  • 230 g plnotučného tvarohu
  • 65 g kryštálového cukru
  • 30 g kyslej smotany
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu

Postup

  • Maslo rozpustite v mikrovlnnej rúre a vmiešajte sušienky. Zmes bude pripomínať mokrý piesok.
  • Do každého pohára pridajte asi 2 polievkové lyžice.
  • Mixérom vyšľahajte studenú hustú smotanu do tuha.
  • Vyšľahajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt na stredne vysokú rýchlosť, pokiaľ nebude hladká a krémová.
  • Vmiešajte šľahačku do tvarohovej náplne, kým sa nespoja.
  • Na kruste v pohároch navrstvite niekoľko veľkých lyžíc náplne.
  • Pred pridaním polevy ich chlaďte aspoň 30 minút a až 3 dni.

Polevu odporúčame pridať priamo pri podávaní alebo až 2 hodiny vopred.
Zakryte a zvyšné poháre s cheeseecakom uložte v chladničke po dobu až 5 dní.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, čučoriedková omáčka, šľahačka, náplň do višňového koláča, citrónový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájané ovocie, orechy, čokoládové lupienky, plátky citróna, plátky limetky, strúhaný kokos, farebné sypanie, mäta
.

Malý pohár naplnený krémom, sušenkovým základom a ozdobený malinou.
Zdroj: sohappyyoulikedit.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.