Tento recept je venovaný domácim nepečeným cheesecakom v pohári. Použite tento jednoduchý postup, keď potrebujete rýchly dezert, ktorý poteší všetkých stravníkov a je hotový za 30 minút. Bavte sa aj s rôznymi príchuťami a polevami. Alebo si pripravte jeden z našich dokonalých receptov na jahodový cheesecake , neodoláte!
Čo budeme potrebovať
- 30 g masla (rozpusteného)
- 100 g grahamových sušienok
- 240 ml hustej smotany
- 230 g plnotučného tvarohu
- 65 g kryštálového cukru
- 30 g kyslej smotany
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup
- Maslo rozpustite v mikrovlnnej rúre a vmiešajte sušienky. Zmes bude pripomínať mokrý piesok.
- Do každého pohára pridajte asi 2 polievkové lyžice.
- Mixérom vyšľahajte studenú hustú smotanu do tuha.
- Vyšľahajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt na stredne vysokú rýchlosť, pokiaľ nebude hladká a krémová.
- Vmiešajte šľahačku do tvarohovej náplne, kým sa nespoja.
- Na kruste v pohároch navrstvite niekoľko veľkých lyžíc náplne.
- Pred pridaním polevy ich chlaďte aspoň 30 minút a až 3 dni.
Polevu odporúčame pridať priamo pri podávaní alebo až 2 hodiny vopred.
Zakryte a zvyšné poháre s cheeseecakom uložte v chladničke po dobu až 5 dní.
Tipy na toping:
Poleva: Čokoládová ganache, jahodový toping, čučoriedková omáčka, šľahačka, náplň do višňového koláča, citrónový tvaroh, slaný karamel.
Ozdoby: Čerstvé jahody, nakrájané ovocie, orechy, čokoládové lupienky, plátky citróna, plátky limetky, strúhaný kokos, farebné sypanie, mäta .