Málokto nemiluje malinový cheesecake. Tento recept sa mierne líši od niektorých ostatných, pretože nevyžaduje pečenie ani želatínu a netuhne rovnakým spôsobom ako bežný tvarohový koláč , ktorý si môžete s nami pripraviť v 6 rôznych variantoch, takže textúra je jemnejšia a krémovejšia.
Čo budeme potrebovať
- 250 g grahamových sušienok
- 100 g masla
- 600 g plnotučného smotanového syra
- 250 g syra mascarpone
- 350 g práškového cukru
- 400 g malín
- 250 g semienok granátového jablka
Postup
- Tortovú formu s priemerom 23 cm vyložte papierom na pečenie.
- Sušienky rozdrvte valčekom najemno.
- Omrvinky preložte do veľkej misy, pridajte rozpustené maslo a dobre premiešajte.
- Zmes vyklopte do vymastenej formy a uhlaďte.
- Dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Krátko prešľahajte smotanový syr, mascarpone a práškový cukor, potom pridajte maliny a pokračujte v šľahaní. Dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Vyberte sušienkový základ a zmes smotanového syra z chladničky a zmes opatrne nalejte na sušienkový základ.
- Uistite sa, že sú semienka z granátového jablka suché, potom ich pridajte na vrch malinového cheesecaku, aby zakrývali vrstvu z mascarpone.
- Dajte do chladničky na 8 hodín alebo cez noc.
Nie je nič lepšie ako si vychutnať krémový tvarohový koláč s malinami s krémovou penou na vašom latté alebo cappuccine. Najlahodnejšiu kávu vám pripravia skvelé kávovary DeLonghi , vyberte si z našej recenzie ten pravý pre vás!