Tvarohový koláč s perinkou

Tvarohový koláč s perinkou

Tento tvarohový koláč vyzerá úžasne, ale keď ochutnáte jeho kúsok, zamilujete si ho. A ak vás sladká varianta netiahne, vyskúšajte recepty na úžasné tvarohové nátierky .

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 110 gramov hladkej múky
  • štipka soli
  • 60 gramov zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 25 gramov krupicového cukru
  • 1 čajová lyžička vody
  • guľatá forma na pečenie s priemerom 22 centimetrov

Náplň:

  • 110 gramov mäkkého tvarohu
  • 1 vajce
  • 50 gramov práškového cukru
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu
  • kôra a šťava z jedného citróna
  • 3 polievkové lyžice vysokopercentnej smotany

Postup prípravy:

  • V mise zmiešajte preosiatu múku a soľ.
  • Vytvorte jamku a pridajte maslo, žĺtok, cukor a vodu a pomaly ingrediencie pomocou vidličky zmiešajte.
  • Nakoniec cesto spojíte a nechajte štvrť hodiny oddýchnuť.
  • Odpočaté cesto rozvaľkajte do okrúhleho tvaru, potom ho preneste do vymastenej guľatej formy – okraje by mali byť aspoň 1,5 centimetra vysoké.
  • Aby sa vám cesto pri pečení nenafúklo, položte naň kus papiera na pečenie a naň nasypte napríklad fazuľu alebo cícer.
  • Formu s cestom vložte do rúry a pečte pri teplote 200 stupňov asi 15 minút.
  • Pečiaci papier so záťažou oddeľte a teplotu znížte na 170 stupňov.
  • V mise zmiešajte tvaroh, žĺtok, cukor, kukuričný škrob, citrónovú kôru, šťavu a smotanu.
  • Zmes nalejte na predpečený koláč.
  • Zvyšný bielok vyšľahajte do tuhého snehu, ktorý opatrne naneste ako poslednú vrstvu na koláč a položte slivkami.
  • Formu vložte do rúry a pečte ďalších 40-45 minút – tvarohový koláč je potrebné strážiť, aby sa sneh na povrchu nepripálil.
pečený koláč s tvarohom, so slivkami na povrchu a posypaný nasekanými mandľami
Zdroj foto: štandard.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.