Tvarohový koláč s rebarborou

Tvarohový koláč s rebarborou

Už ste vyskúšali sladkú rebarboru? Rebarborový koláč za skúšku rozhodne stojí.

Budete potrebovať:

Cesto:

  • 250 gramov hladkej múky
  • 150 gramov masla
  • 150 gramov práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice smotany (jogurtu)
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Náplň:

  • 1 téglik kyslej smotany
  • 2 mäkké tvarohy
  • 1 čajová lyžička vanilkového pudingu
  • trochu cukru – podľa chuti
  • rebarbora
  • 1 žĺtok
  • práškový cukor

Drobenka:

  • 150 gramov hrubej múky
  • 100 gramov masla
  • 100 gramov krupicového cukru
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice

Postup prípravy:

  • Rebarboru olúpte a nakrájajte na kúsky – asi 1 centimeter.
  • Kúsky rebarbory poduste na masle 5 minút.
  • Potom pridajte cukor – záleží na vašej chuti a vmiešajte pudingový prášok, ktorý vám zmes zahustí – nechajte vychladnúť.
  • Ďalej si pripravte tvarohovú náplň.
  • Do misy dajte tvaroh a práškový cukor a všetko vyšľahajte.
  • Potom pridajte žĺtok a kyslú smotanu – náplň dajte do chladničky.
  • Pripravte si cesto – utrite tuk s cukrom a postupne pomalým zašľahávaním pridajte žĺtky a vanilkový cukor.
  • Do zmesi pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva, pridajte smotanu a ušľahaný sneh z bielkov.
  • Pripravte si formu alebo plech a cesto do nej rozotrite.
  • Na cesto po lyžiciach vkladajte kopčeky tvarohovej náplne a opatrne ju po ceste rozotrite.
  • Ďalšiu vrstvu koláča tvorí rebarbora, ktorú pokladajte na tvarohovú náplň.
  • Pripravte si posýpku a husto ju nasypte na koláč.
  • Pečte asi 35-40 minút na 180 stupňov.
pečený koláč s tvarohom a rebarborou na plech
zdroj foto: standarofgrace.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.