Tvarohový múčnik s jablkami

Tvarohový múčnik s jablkami

Pokiaľ ide o túto buchtu z oleja, tak po jej upečení budeme mať pocit, že sú snáď Vianoce. Našu domácnosť totiž prevonia nielen vôňa sladkých jabĺčok, ale aj škorica, klinčeky a zázvor. Každé jednotlivé sústo sa bude na jazyku priamo rozplývať a pritom nám to ani nedá toľko práce.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1 lyžička škorice
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 1/3 hrnčeka kokosového oleja
  • 2 lyžice melasy
  • 2 veľké vajcia
  • 1/2 hrnčeka mäkkého tvarohu
  • 1/4 hrnčeka mlieka
  • 1 lyžička čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1 stredne veľké jablko nakrájané na menšie kocky
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov

Drobenka:

  • 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 3 lyžice zmäknutého neslaného masla

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 175 stupňov a vymažeme si maslom aj vysypeme múkou akúkoľvek formu, čo máme po ruke.
  • V jednej miske zmiešame všetky suché ingrediencie okrem cukru, teda múku, kypriaci prášok do pečiva, klinčeky, škoricu, zázvor a soľ.
  • Do druhej misky dáme cukor s kokosovým olejom a jemne vareškou našľaháme. Pridáme melasu a zamiešame.
  • Po jednom pridávame vajcia a každé vždy dôkladne zašľaháme. Pomocou vidličky rozmiešame tvaroh s mliekom a taktiež primiešame.
  • Nakoniec prilejeme citrónovú šťavu, vmiešame citrónovú kôru a šľaháme do hladkej hmoty.
  • Po častiach prisypeme suché ingrediencie a potom asi 1 minútu miešame. Nakoniec prihodíme nakrájané jablko a naposledy zamiešame.
  • Cesto preložíme do pripravenej formy a zasypeme posýpkou, ktorú vyrobíme tak, že v malej miske budeme ingrediencie miešať tak dlho, kým sa neutvoria malé guličky.
  • Buchtu posypeme hotovou posýpkou a vložíme do predhriatej rúry na 40 minút. Skontrolujeme špajľou, či je buchta prepečená a potom vyberieme z rúry a necháme aj s formou 15 minút odpočívať.
  • Tortu vyklopíme, necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Tip: Na ozdobenie sa hodí ochutená či klasická šľahačka, prípadne kopček zmrzliny napríklad s čokoládovým toppingom.

Jablková torta z oleja s tvarohom a zmesou korenia.
Zdroj: https://gooddinnermom.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.