Tvarohový múčnik zo zemiakov a salámy

Tvarohový múčnik zo zemiakov a salámy

Ako sa v nejakom recepte objavia zemiaky, je to vždy záruka istoty, že bude pokrm skvelý. Čo platí aj pri tejto slanej torte. Zemiakom tu sekunduje čerstvá ricotta, strúhaný parmezán a sladká talianska saláma.

Ingrediencie:

  • 1 1/2 kg zlatých zemiakov typu Yukon Gold
  • 125 g neslaného čerstvého masla
  • 1 hrnček strúhanky opečené na panvici do zlatohneda
  • 4 vajcia
  • 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1/4 hrnčeka čerstvé ricotty
  • 1 hrnček čerstvo strúhaného Parmezánu
  • 300 g sladkej talianskej salámy
  • 1 zväzok nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 150 g strúhaného syra Asiago
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  • Zemiaky v šupke dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu.
  • Varíme, až kým nebudú úplne mäkké.
  • Medzitým si vymažeme tortovú formu maslom a vysypeme 1/4 hrnčeka opraženej strúhanky.
  • Rúru si predhrejeme na 200 ° C a odstavíme zemiaky z platne.
  • Zlejeme z nich vodu a ihneď ich olúpeme.
  • Pomocou lisu na zemiaky ich prelisujeme do misy.
  • Do stredne veľkej misy rozklepneme vajcia, pridáme mlieko, ricottu a premiešame.
  • Kým sú zemiaky ešte teplé, vmiešame do nič pomocou gumovej špachtle syr Parmezán.
  • Potom pridáme nakrájanú salámu, petržlen a starostlivo premiešame.
  • Jemne vmiešame vaječnú zmes, aby sa všetky suroviny spojili.
  • Kto chce, môže ešte prisoliť, ale väčšinou to vďaka syrom ani nie je potrebné.
  • Polovicu zemiakovej zmesi dáme do formy, rovnomerne rozprestrieme a vyhladíme.
  • Povrch posypeme strúhaným syrom Asiago.
  • Na ten dáme druhú polovicu zmesi a uhladíme.
  • Posypeme zvyšnou opraženou strúhankou a poukladáme kúsky masla.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 30 minút.
  • Správne upečená torta musí mať zlatohnedý povrch.
  • Po upečení vyberieme z rúry a necháme 20 minút odpočívať.
  • Potom vyklopíme z formy a môžeme servírovať nakrájané na kúsky.
Zemiakový koláč s ricottou a salámou.
Zdroj: https://www.splendidtable.org

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.