Uchovanie pečeného mäsa v mikrovlnnej rúre

Uchovanie pečeného mäsa v mikrovlnnej rúre

Skúste si zakonzervovať pečené mäso v mikrovlnke. Je to jednoduché a rýchle!

Budete potrebovať

  • mäso na pečenie
  • olej
  • korenie – soľ, drvená rasca, cesnak
  • vodu
  • poháre na zavarenie a viečka
  • plastová miska

Postup prípravy

  • Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku a opláchnite.
  • Zmiešajte korenie s olejom, mäso nakrájajte na kúsky a naložte ho do vzniknutej marinády.
  • Nechajte marinovať v chladničke, ideálne cez noc.
  • Vložte do pekáča a klasicky upečte.
  • Medzitým si sterilizujte zaváracie poháre, ktoré potom poriadne vysušte.
  • Akonáhle je mäso upečené, dajte ho do pohárov a zalejte výpekom.
  • Dôležité je si nechať priestor medzi obsahom a viečkom aspoň 2,5 cm.
  • Zaviečkujte a poháre vložte do plastovej misky do mikrovlnnej rúry.
  • Nastavte najvyšší výkon 700 Wattov – 1 pohár, ktorý má 0,7 l potrebuje na zavarenie 8 – 10 minút, menší pohár stačí 5 – 6 minút.
  • S každým ďalším pohárom čas zdvojnásobte.
  • Vytiahnite poháre, nechajte vychladnúť a uskladnite.
Nakladané bravčové mäso v pohári.
www.bonvivani.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.