Skúste si zakonzervovať pečené mäso v mikrovlnke. Je to jednoduché a rýchle!
Budete potrebovať
- mäso na pečenie
- olej
- korenie – soľ, drvená rasca, cesnak
- vodu
- poháre na zavarenie a viečka
- plastová miska
Postup prípravy
- Najskôr mäso zbavte kostí, šliach a tuku a opláchnite.
- Zmiešajte korenie s olejom, mäso nakrájajte na kúsky a naložte ho do vzniknutej marinády.
- Nechajte marinovať v chladničke, ideálne cez noc.
- Vložte do pekáča a klasicky upečte.
- Medzitým si sterilizujte zaváracie poháre, ktoré potom poriadne vysušte.
- Akonáhle je mäso upečené, dajte ho do pohárov a zalejte výpekom.
- Dôležité je si nechať priestor medzi obsahom a viečkom aspoň 2,5 cm.
- Zaviečkujte a poháre vložte do plastovej misky do mikrovlnnej rúry.
- Nastavte najvyšší výkon 700 Wattov – 1 pohár, ktorý má 0,7 l potrebuje na zavarenie 8 – 10 minút, menší pohár stačí 5 – 6 minút.
- S každým ďalším pohárom čas zdvojnásobte.
- Vytiahnite poháre, nechajte vychladnúť a uskladnite.