Uchovávanie hotových jedál do pohárov

Uchovávanie hotových jedál do pohárov

Najznámejší spôsob, ako si uchovať nejaký pokrm, je si ho zavariť pomocou zaváracieho hrnca do pohárov. Pokiaľ taký hrniec máte doma, tak poďme na to!

Budete potrebovať

  • hotové jedlo
  • nálev, šťavu (omáčku) alebo prevarenú vodu
  • zaváracie poháre a viečka
  • zavárací hrniec s teplomerom

Postup prípravy

  • Zo všetkého najskôr si pripravte zaváracie poháre a viečka tak, že ich poriadne sterilizujete.
  • Na povahe hotového jedla sa ďalej odvíja celý proces – hotové jedlo vložte do suchého a čistého zaváracieho pohára.
  • Ak potrebuje hotové jedlo nálev, vodu alebo šťavu – zalejte ho. (napríklad mäso)
  • Otrite okraje pohárov papierovou utierkou, aby ste sa zbavili mastnoty.
  • Starostlivo uzavrite pomocou viečok a vložte poháre do zaváracieho hrnca.
  • Skladajte ich tak, aby boli od seba vzdialené aspoň 1 centimeter.
  • Do hrnca dolejte vodu a varte podľa potreby – väčšinou okolo 98-100 stupňov 1 hodinu, druhý deň čas skráťte na 45 minút.
  • Poháre nechajte vychladnúť a potom ich skladujte v chladnom mieste.
Nakladané mäso v zaváracích pohároch s viečkami.
zdroj: paleoleap.com

Pozrite sa tiež na naše recepty na zaváranie šalátov alebo ich efektívne konzervovať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.