Skúste bravčovú bábiku naplniť nivou a jablčným pyré, zabaliť do slaniny a vyúdiť na grile do úplnej dokonalosti. Hit tohtoročných grilovačiek!
Čo budete potrebovať
- 550 g bravčovej bábiky
- 140 g slaniny
- 5 lyžíc jablčného pyré
- 60 g nivy
- 3 lyžice BBQ korenia
Postup
- Z bábiky odrežte všetky striebristé blany.
- Položte bábiku naplocho na doštičku a držte ju jednou rukou.
- Druhou rukou nožom vytvorte vrecko po celej dĺžke bábiky, ale zastavte sa 1 cm od každého konca.
- Vrecko naplňte nivou a jablčným pyré.
- BBQ korenie naneste rovnomerne na všetky strany mäsa.
- Dajte pozor, aby ste náplň nevyliali.
- Okolo mäsa omotajte slaninu a zviažte kuchynským povrázkom.
- Rozpáľte svoj gril, pripravte ho na nepriamy ohrev a nechajte ho bežať na 130 °C.
- Pridajte niekoľko kúskov dreva na údenie.
- Bábiku jemne položte na gril na nepriamy ohrev a uistite sa, že otvor vrecka smeruje nahor.
- Uďte asi 1 hodinu, kým vnútorná teplota bábiky nedosiahne 62-65 ° C.
- Potom ju presuňte na priamy ohrev a grilujte 1 minútu z každej strane.
- Preneste na doštičku a nechajte 5 minút odpočinúť.
- Nakrájajte a podávajte.
A čo napríklad recepty na hovädzie mäso na koreni , ktoré ocenia aj tí najväčší gurmáni? Vyskúšajte variant s trhaným mäsom, ázijskú restovanú zmes aj kvalitné steaky.