Údená bábika po mexicku

Údená bábika po mexicku

Táto luxusná údená bravčová bábika je ochutená mexickým korením a pomazaná zmesou trstinového cukru a štipľavej omáčky. Mňam!

Čo budete potrebovať

  • 2 bravčové bábiky, každá s hmotnosťou cca 600 g
  • 1 lyžica sušeného chilli
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky cesnakového prášku
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 1/2 lyžičky škorice

Na polevu:

  • 50 g trstinového cukru
  • 2 lyžice štipľavej omáčky

Postup

  • Z bravčovej bábiky orežte striebornú kožu a osušte papierovou utierkou.
  • Všetko korenie zmiešajte dohromady a nechajte ho pri izbovej teplote po dobu 20-30 minút.
  • Predhrejte udiareň na 107 ºC.
  • Uďte bravčové bábiky po dobu 1,5-2 hodiny alebo kým nedosiahnu vnútornú teplotu 51 ºC.
  • Trstinový cukor a pikantnú omáčku zmiešajte do hladka a zmesou potrite obe bravčové bábiky.
  • Pokračujte v údení, kým bravčové mäso nedosiahne vnútornú teplotu 63 – 68 ºC, cca 20-30 minút.
  • Vyberte z udiarne a pred krájaním a podávaním nechajte bravčové mäso pár minút odpočinúť.
  • Užite si to!
Pokrájaná údená bábika ochutená mexickým korením a pomazaná zmesou trstinového cukru a štipľavej omáčky.
www.withthewoodruffs.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.