Kombinácia údeného hovädzieho mäsa, zeleniny a rezancov nikdy nesklame a hodí sa nielen na chladné dni.
Ingrediencie
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 3 mrkvy
- 2 stonky stopkového zeleru
- 4 šálky údeného hovädzieho mäsa
- 6 šálok vývaru
- 230 g vaječných rezancov
- petržlen
- soľ a korenie
Postup
- V hrnci rozpálime olej a orestujeme 3-5 minút nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler a dochutíme soľou a korením.
- Zeleninu zalejeme vývarom, pridáme na kúsky nakrájané hovädzie mäso a varíme asi 15 minút.
- Medzitým si pripravíme rezance podľa návodu, scedíme a necháme bokom.
- Podávame s rezancami as nasekanou petržlenovou vňaťou.