Zostala vám z predošlého obeda šťava z kyslej kapusty a vy neviete, ako ju využiť inak, než vypiť? Skúste túto výdatnú polievku, ktorá má záľubu najmä na Slovensku.
INGREDIENCIA
- 250 g údeného mäsa
- 250 g bravčovej krkovičky
- 1 cibuľa
- 2 cesnaky
- 1 liter šťavy z kyslej kapusty
- 1 a ½ litra vody
- 3 stredne veľké zemiaky
- domáce široké cestoviny
POSTUP
- Do hrnca si dáme vodu, šťavu z kapusty a údené aj bravčové mäso.
- Pridáme soľ (nie však príliš, údené je slané dosť), huby, ktoré sme si nechali aspoň pol hodiny močiť, cibuľu aj so šupkou, olúpané cesnaky a privedieme do varu.
- Vývar necháme variť asi hodinu, potom pridáme celé olúpané zemiaky a varíme do zmäknutia zemiakov.
- Medzitým si uvaríme cestoviny.
- Nakoniec polievku dochutíme.
- Podávame s kúskami obranného mäsa, zeleninou a cestovinami.