Údená polievka zo šťavy kyslej kapusty

Údená polievka zo šťavy kyslej kapusty

Zostala vám z predošlého obeda šťava z kyslej kapusty a vy neviete, ako ju využiť inak, než vypiť? Skúste túto výdatnú polievku, ktorá má záľubu najmä na Slovensku.

INGREDIENCIA

  • 250 g údeného mäsa
  • 250 g bravčovej krkovičky
  • 1 cibuľa
  • 2 cesnaky
  • 1 liter šťavy z kyslej kapusty
  • 1 a ½ litra vody
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • domáce široké cestoviny

POSTUP

  • Do hrnca si dáme vodu, šťavu z kapusty a údené aj bravčové mäso.
  • Pridáme soľ (nie však príliš, údené je slané dosť), huby, ktoré sme si nechali aspoň pol hodiny močiť, cibuľu aj so šupkou, olúpané cesnaky a privedieme do varu.
  • Vývar necháme variť asi hodinu, potom pridáme celé olúpané zemiaky a varíme do zmäknutia zemiakov.
  • Medzitým si uvaríme cestoviny.
  • Nakoniec polievku dochutíme.
  • Podávame s kúskami obranného mäsa, zeleninou a cestovinami.
Recept na polievku zo šťavy z kyslej kapusty.
dobrakuchyna.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.