Skúste si pripraviť vlastné údené mäso, po ktorom sa budete môcť utĺcť. S naším návodom to zvládne úplne každý!
Ingrediencie
- 4,5 kg hovädzieho hrude bez kosti
- 1/2 šálky trstinového cukru
- 1/3 šálky soli
- 1/3 šálky papriky
- 1/3 šálky sušeného chilli
- 1/4 šálky čierneho korenia
Postup
- Orežte tuk z mäsa, poriadne ho potrite zmesou korenia a rozkúrte udiareň či gril na teplotu cca 107 stupňov Celzia.
- Vložte mäso do udiarne a nechajte ho tam, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 74 °C (asi 7 hodín).
- Vyberte hruďou a zabaľte ho do alobalu, potom mäso vložte späť do udiarne/grilu a nechajte ho tam, kým najhrubší koniec hrude nedosiahne teplotu 93 °C.
- Prepečenosť overte tak, že najtenší koniec mäsa bude mäkký.
- Hrudie nechajte zabalené v alobale a pred krájaním ho nechajte aspoň 45 minút odpočinúť.
- Podávajte a užívajte si ho!