Údené karé so zemiakovou kašou

Údené karé so zemiakovou kašou

Pripravte si tento chutný a pritom jednoduchý recept, ktorý si obľúbi celá vaša rodina!

Ingrediencie

  • 1 kg zemiakov
  • 2 kyslé jablká
  • 1 cibuľa
  • trochu oleja
  • 3 lyžice masla
  • 200 ml mlieka
  • štipka soli
  • 600 g údeného karé

Postup

  1. Zemiaky očistite, uvarte a čiastočne sceďte, roztlačte a dobre vymiešajte.
  2. Mlieko povarte s maslom a soľou a postupne zamiešajte do zemiakov.
  3. Očistené jablká rozvarte s trochou vody na kašu, pridajte k zemiakom a utrite dohladka.
  4. Cibuľu nakrájajte nadrobno, opražte na oleji do ružova a naložte na kašu.
  5. Mäso umyte a uvarte.
  6. Polovychladlé nakrájajte na plátky a podávajte s kašou.
Plátok údeného so kašou zo zemiakov servírovaný na tanieri s vidličkou a ozdobený čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.