Údené kuracie stehná s glazúrou z bourbonu a javorového sirupu

Údené kuracie stehná s glazúrou z bourbonu a javorového sirupu

Luxusné kuracie stehná vyúdené do dokonalosti a glazované v zmesi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika sú dokonale šťavnaté a neskutočne chutné. To jednoducho musíte vyskúšať!

Čo budete potrebovať

Na glazé:

  • ½ šálky bourbonu
  • ½ šálky javorového sirupu
  • ¼ šálky kečupu
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 2 lyžičky grilovacieho korenia
  • 1 lyžička balzamikového octu

Na kuracie mäso:

  • 4 kuracie stehná
  • ¼ šálky grilovacieho korenia podľa výberu
  • ¼ šálky trstinového cukru
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky čerstvo mletého korenia

Postup

  • Zmiešajte ingrediencie na glazé v strednej panvici.
  • Priveďte do varu, znížte teplotu na minimum a varte 10–15 minút, kým sa tekutina nezredukuje na polovicu.
  • Zložte z platne a dajte bokom.
  • Zmiešajte grilovacie korenie, cukor, soľ a korenie.
  • Zmesou potrite všetko mäso.
  • Nastavte si gril alebo elektrickú udiareň na údenie pri 135 ° C pomocou nepriameho tepla.
  • Pridajte mäso kožou nahor a uďte 1 a 1/2 hodiny alebo kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne 71 °C.
  • Kuracie stehná otočte.
  • Spodnú stranu stehien potrite zmesou bourbonu a javorového sirupu a niekoľko minút uďte.
  • Znovu otočte, potrite zmesou bourbonu a javorového sirupu a niekoľko minút uďte.
  • Kuracie stehná s kožou znova potrite glazúrou a ešte pár minút úďte.
  • Pred podávaním nechajte mäso 5 minút odpočinúť.
  • Užite si to!
Kuracie stehná vyúdené do dokonalosti a glazované v zmesi bourbonu, javorového sirupu, kečupu a balzamika.
www.ericasrecipes.com

Vyskúšajte aj našich 6 najlepších receptov na stehná z kuracieho mäsa , ktorým nebude nikto môcť odolať!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.