Údené kuracie stehná v náleve

Údené kuracie stehná v náleve

Kuracie stehná naložené do nálevu zo sójovej omáčky, melasy a worcesterskej omáčky a potom údené 3 hodiny si zamilujete. Na pochúťky z grilu si ani nespomeniete!

Čo budete potrebovať

  • 2 šálky vody
  • 2 šálky melasy
  • 1 šálka soli
  • 1/4 šálky sójovej omáčky alebo tamari omáčky
  • 2 lyžice worcesterskej omáčky
  • 1/2 lyžičky olúpaného a čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 1/4 lyžičky cesnakového prášku
  • 7 l ľadovej vody
  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • odporúčané drevo na údenie: jablko, čerešňa, pekanový orech alebo mesquite

Postup

  • Vo veľkom hrnci na strednom plameni zmiešajte 2 šálky vody, melasu a soľ.
  • Priveďte do varu, kým sa soľ nerozpustí.
  • Odoberte z platne a vmiešajte sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, zázvor a cesnakový prášok.
  • Odstavte a nechajte vychladnúť.
  • Keď sa zmes ochladí, vmiešajte 7 litrov ľadovej vody a dobre premiešajte.
  • Kuracie stehná vložte do veľkého hrnca, zalejte nálevom a nechajte chladiť 6 – 8 hodín (počas toho mäso raz otočte).
  • Predhrejte udiareň na 110 °C.
  • Vyberte stehná zo slaného nálevu a dôkladne opláchnite, aby ste odstránili zostávajúcu soľ.
  • Osušte papierovými utierkami.
  • Potom potrite olivovým olejom.
  • Umiestnite stehná na strednú mriežku udiarne.
  • Uďte až 3 hodiny alebo pokiaľ vnútorná teplota nedosiahne 74 °C v najhrubšej časti stehna.
  • Vyberte stehná z udiarne a vychutnajte si ich svojou obľúbenou BBQ omáčkou!
Vyúdené kuracie stehno na doske s príborom a zeleninou.
www.thismamacooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.