Údené mäso s chrenovo-mandľovou omáčkou

Údené mäso s chrenovo-mandľovou omáčkou

Už ste niekedy skúsili pridať do chrenovej omáčky mandle? Pokiaľ nie, mali by ste túto chybu napraviť, pretože to omáčku povýši o ďalší level vyššie!

Čo budete potrebovať

  • 500 g vareného údeného mäsa
  • 1 a ½ šálky mäsového vývaru
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ¼ šálky plátkov mandlí
  • 3 lyžice masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 šálka strúhaného chrenu
  • soľ a cukor na dochutenie

Postup

  • V hrnci rozohrejte maslo a zmiešajte ho s hladkou múkou, aby vám vznikla svetlá zápražka.
  • Pridajte mäsový vývar.
  • Osoľte a varte 20 minút, kým omáčka nezhustne.
  • Potom pridajte kyslú smotanu.
  • Pridajte cukor, strúhaný chren a plátky mandlí.
  • Priveďte do varu a vypnite plameň.
  • Dajte plátky horúceho údeného mäsa na tanier a prelejte omáčkou.
  • Servírujte s knedľami či s gnocchi.
Plátok údeného mäsa podávaný s chrenovou omáčkou, plátkami mandlí a veľkými haluškami.
www.catvusa.com

Treba sa vám budú hodiť aj naše recenzie elektrických sporákov . Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.