Údené s chrenovou omáčkou

Údené s chrenovou omáčkou

Vyskúšajte tento jednoduchý tradičný recept na chrenovú omáčku s údeným mäsom. Zvládne ho aj úplný začiatočník!

Ingrediencie

  • 1 kg údené krkovičky
  • 50 g masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • podľa chuti (čerstvý nastrúhaný) chren
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti kryštálový cukor
  • podľa chuti citrónová šťava
  • 250 ml smotany na varenie
  • 100 ml mlieka
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 300 ml vývaru z údeného mäsa

Postup

  1. Najprv si uvarte údené mäso.
  2. Na rozohriatom masle opražte hladkú múku do žlta.
  3. Zalejte mliekom a povarte na miernom ohni asi 10 minút.
  4. Primiešajte vývar z údeného mäsa (asi 3 dl), a pridajte nastrúhaný čerstvý chren.
  5. Pomaly povarte ďalších 10 minút, prípadne osoľte.
  6. So soľou opatrne, vývar je slaný od údeného.
  7. Podľa chuti pridajte cukor a citrónovú šťavu.
  8. Nakoniec pridajte kvalitnú smotanu na varenie.
  9. Nechajte prejsť varom.
  10. Na oleji opražte nakrájanú cibuľu do hneda.
  11. Nakrájané mäso dajte na tanier a posypte osmaženou cibuľou.
  12. Podávajte s knedľou.
Plátok údeného s vyprážanou cibuľkou, servírovaný s omáčkou z chrenu a žemľovou knedľou.
www.varecha.pravda.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.