Údeninová špirála na pive

Údeninová špirála na pive

Pivo je nielen veľmi chutným nápojom, ale svoje využitie má aj pri varení. Mäsu či údeninám dodá zaujímavú chuť. Tento recept je toho skvelým dôkazom!

Ingrediencie:

  • 800 g vínnej klobásy
  • 400 ml vývaru
  • 250 ml piva
  • 1 cibuľa
  • 1 PL múky
  • 2 PL masla
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vínnu klobásu stočte do podoby špirály a pomocou špáradiel zaistite, aby sa nerozbalila.
  2. Olúpanú cibuľu nakrájajte na tenké plátky.
  3. Na panvici rozpustite maslo a zľahka na ňom orestujte cibuľku.
  4. Pridajte soľ, korenie, múku, pivo a vývar.
  5. Za občasného miešania varte, kým sa väčšina tekutiny nevyvarí a nevznikne omáčka.
  6. Následne vložte do panvice stočenej vínnej klobásy av omáčke ich zľahka z oboch strán opečte.

Tento pokrm servírujte predovšetkým s rozmanitými prílohami zo zemiakov.

Špirála z klobásy pripravovaná na pive
zdroj: dobruchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.