Udon rezance s mäsom a zeleninou

Udon rezance s mäsom a zeleninou

Recept na ázijské hovädzie rezančeky so zeleninou je krásne farebný, ľahký a hotový behom pár minút.

Ingrediencie

  • 200 g Udon rezancov (môžete použiť aj klasické vaječné alebo ryžové)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 200 g hovädzie sviečkové
  • 200 g šampiňónov
  • 2 mrkvy
  • ½ brokolica
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 lyžička nasekaného zázvoru
  • 1 lyžička nasekaného cesnaku
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • ½ lyžičky chilli vločiek
  • soľ
  • korenie

Postup

  • V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej, rybiu omáčku, nasekaný zázvor a cesnak, čili vločky, cukor a korenie a nechajte bokom.
  • Rezance uvarte podľa návodu.
  • Mäso nakrájajte na rezančeky, ružičky brokolice rozkrojte napoly, mrkvu a šampiňóny pokrájajte na plátky.
  • Vo veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte olej a sprudka na ňom opečte mäso, 3-4 minúty, kým nezhnedne. Vyberte a dajte bokom.
  • Do panvice dajte zeleninu a sprudka orestujte, tak aby sa prehriala a pritom si zachovala svoju chrumkavosť.
  • Pridajte rezance, mäso a pripravenú omáčku, starostlivo premiešajte a môžete podávať.

Alebo môžete postupovať podľa videoreceptu:

Zmes rezancov, zeleniny a mäsa vo veľkej nerezovej panvici
Zdroj: damndelicious.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.