Recept na ázijské hovädzie rezančeky so zeleninou je krásne farebný, ľahký a hotový behom pár minút.
Ingrediencie
- 200 g Udon rezancov (môžete použiť aj klasické vaječné alebo ryžové)
- 2 lyžice olivového oleja
- 200 g hovädzie sviečkové
- 200 g šampiňónov
- 2 mrkvy
- ½ brokolica
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice ustricovej omáčky
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžička nasekaného zázvoru
- 1 lyžička nasekaného cesnaku
- 1 lyžica sezamového oleja
- ½ lyžičky chilli vločiek
- soľ
- korenie
Postup
- V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej, rybiu omáčku, nasekaný zázvor a cesnak, čili vločky, cukor a korenie a nechajte bokom.
- Rezance uvarte podľa návodu.
- Mäso nakrájajte na rezančeky, ružičky brokolice rozkrojte napoly, mrkvu a šampiňóny pokrájajte na plátky.
- Vo veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte olej a sprudka na ňom opečte mäso, 3-4 minúty, kým nezhnedne. Vyberte a dajte bokom.
- Do panvice dajte zeleninu a sprudka orestujte, tak aby sa prehriala a pritom si zachovala svoju chrumkavosť.
- Pridajte rezance, mäso a pripravenú omáčku, starostlivo premiešajte a môžete podávať.
Alebo môžete postupovať podľa videoreceptu: