Uhliarske špagety alla carbonara

Uhliarske špagety alla carbonara

Naučte sa pripraviť tento skvelý recept na krémové špagety so syrom a vajcami, ktorý je inšpirovaný obľúbeným talianskym pokrmom. So správnou technikou si ho môžete zakaždým perfektne pripraviť.

Čo budeme potrebovať

  1. 100 g údeného bôčika
  2. 50 g syra pecorino
  3. 50 g parmezánu
  4. 3 veľké vajcia
  5. 350 g špaget
  6. 2 veľké strúčiky cesnaku (ošúpané a ponechané vcelku)
  7. 50 g masla
  8. Morská soľ
  9. Čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Dáme variť veľký hrniec s vodou
  2. 100 g údeného bôčika nakrájame nadrobno
  3. 50 g syra pecorino a 50 g parmezánu postrúhame najemno a zmiešame
  4. V strednej miske rozklepneme 3 veľké vajcia a okoreníme trochou čerstvo nastrúhaného čierneho korenia. Všetko dajte bokom
  5. Do vriacej vody pridáme 1 lyžičku soli
  6. Pridáme 350 g špaget, a keď sa voda vráti do varu, varíme ich zakryté zakryté asi 10 minút alebo kým nie sú al dente
  7. Roztlačíme 2 olúpané strúčiky cesnaku čepeľou noža
  8. Zatiaľ čo sa špagety varí, orestujeme si bôčik s cesnakom
  9. Do veľkej panvice dáme 50 g masla, a akonáhle sa maslo rozpustí, pridáme bôčik a cesnak
  10. Necháme, za častého miešania variť na strednú teplotu, asi 5 minút, kým bôčik nezezlátne a nebude chrumkavý
  11. Cesnak teraz vyberieme a vyhodíme
  12. Teplotu pod bôčikom udržujeme nízku
  13. Keď sú cestoviny hotové, vložíme ich do panvice s bôčikom
  14. Vodu z cestovín ešte nevylievame
  15. Väčšinu syra zmiešame s vajcami a malú hrsť si necháme na posypanie na neskôr
  16. Panvicu so špagetami a bôčikom zložíme z platne
  17. Teraz rýchlo vlejeme vajcia a syr, za pomocou klieští alebo vidličky špagety premiešame s vaječnou zmesou, ktorá zhustne a všetko obalí
  18. Pridáme ďalšiu vodu z cestovín, aby uhliarske špagety zostali šťavnaté a krémové
  19. V prípade potreby dochutíme trochou soli
  20. Uhliarske špagety ihneď podávame s trochou zvyšného syra a mletým čiernym korením
najlepšie špagety s vaječnou omáčkou a tučným bôčikom inšpirované v Taliansku.
Zdroj: simplyhomecooked.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.