Uhliarske špagety bez smotany

Uhliarske špagety bez smotany

Tu vám ukážem, ako vyrobiť klasickú Carbonaru, ktorá je krémová, ale nepoužíva smotanu. S niekoľkými jednoduchými ingredienciami je to perfektná týždenná večera!

Vo väčšine regiónov Talianska znamená tradičné carbonara nulovú smotanu. Je však celkom jednoduché vyrobiť „krémovú“ carbonaru bez použitia smotany. Nasleduj ma…

Čo budeme potrebovať

  1. 500 g sušených špaget
  2. 250 g dusené šunky (nakrájané na kocky)
  3. 75 g syra Pecorino (jemne nastrúhané)
  4. 3 vaječné žĺtky
  5. 2 celé vajcia
  6. Strúčik cesnaku (olúpaný a rozdrvený nožom)
  7. Soľ
  8. Drvené čierne korenie
  9. Olivový olej

Postup

  1. V mise ušľaháme 2 celé vajcia a 3 žĺtky, pokiaľ nie je vaječná zmes jednotná
  2. Vmiešame 75 g pecorina a zľahka ochutíme čiernym korením
  3. Zmes dáme bokom
  4. Vložíme špagety do silne osolenej vriacej vody a varíme podľa návodu na obale, pokiaľ nie sú al dente (trochu tvrdé)
  5. Ku koncu varenia naberieme šálku cestovinovej vody, ktorú použijeme neskôr
  6. Do panvice pridáme lyžičku olivového oleja a necháme ju na strednej teplote zahriať
  7. Potom pridáme strúčik jemne prelisovaného cesnaku a 250 g dusené šunky do panvice na strednom teplotu
  8. Vyprážame, kým šunka nebude pekne opečená
  9. Odstránime cesnak a vypneme platňu
  10. Do panvice pridáme špagety a okamžite premiešame s opečenou šunkou
  11. Pridáme kvapku cestovinovej vody a pokračujeme v miešaní, pokiaľ nie sú špagety krásne lesklé
  12. Nalejeme vaječnú zmes na špagety a rýchlo pokračujte v miešaní
  13. Je dôležité pracovať rýchlo, inak sa vajcia začnú variť
  14. Pokiaľ začnú špagety osychať, pridáme ďalšiu kvapku cestovinovej vody
  15. Okoreníme a ihneď podávame s extra pecorínom na teplých tanieroch
Perfektne pripravené domáce špagety s omáčkou z vajec a pečeným mäsom.
Zdroj: kelseynixon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.