Uhorková omáčka z čerstvých uhoriek

Uhorková omáčka z čerstvých uhoriek

Aj z čerstvých uhoriek môžete vykúzliť lahodnú omáčku, ktorú si zamiluje celá rodina.

INGREDIENCIA:

  • 1 cibuľa
  • 3 uhorky nakladačky (čerstvé)
  • 1 smotana na varenie
  • 40 g masla
  • 40 g hladkej múky
  • 400 ml vývaru
  • korenie
  • soľ
  • ocot
  • cukor

POSTUP:

  • Z masla a múky si urobte zápražku a podlievajte vývarom.
  • Omáčku nechajte variť aspoň 15 minút.
  • Medzitým si nakrájajte uhorky na kolieska a na troške masla ich poduste do mäkka.
  • Potom uhorky pridajte k omáčke, osoľte, okoreňte, podlejte smotanou a krátko povarte.
  • Odstavte a dochuťte octom a cukrom.
Omáčku s uhorkou môžete podávať nazdobenou zeleninou.
spreewald-info.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.