Grécke tzatziki ocenia aj vaše deti! Táto nátierka je úžasne osviežujúca a zdravá. Plátky paradajok tu navyše tvoria skvelý farebný doplnok.
INGREDIENCIA
- 3 šálky gréckeho bieleho jogurtu
- 1 šalátová uhorka, olúpaná, pozdĺžne rozpolená, zbavená semienok
- 3 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru
- 1 veľký strúčik cesnaku, nasekaný
- 1 veľká paradajka, nakrájaná na štvrtky, potom na tenké plátky
POSTUP
- Umiestnite sitko nad veľkú misu.
- Nalejte jogurt do sitka vyloženého tenkou tkaninou; nechajte 3 hodiny odstáť pri izbovej teplote (tekutina vytečie a jogurt zhustne).
- Preneste jogurt do strednej misky.
- Medzitým si nahrubo nastrúhajte uhorku.
- Umiestnite ju do iného sitka; nechajte stáť pri izbovej teplote, kým väčšina tekutiny nevytečie, asi 3 hodiny.
- Vytlačte z uhorky prebytočnú vlhkosť.
- Do jogurtu vmiešajte uhorku, kôpor a cesnak.
- Nakoniec vmiešajte paradajky, osoľte, okoreňte a podávajte.