Ak sa vám zišlo väčšie množstvo letnej zeleniny, určite vyskúšajte ľahký šalát z uhoriek a paradajok, ktoré sa zmiešajú s červenou cibuľou, petržlenovou vňaťou, mätou a zalejú sa kôprovo-jogurtovým dresingom. Tento zdravý stredomorský šalát si zamilujete!
Ingrediencie
Na šalát:
- 1 veľká šalátová uhorka, nakrájaná na kocky
- 4 stredné paradajky, nakrájané na kocky
- 1/2 šálky nakrájanej červenej cibule
- 1/2 šálky nasekanej čerstvej mäty
- 1/4 šálky nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Na dresing:
- 1/4 šálky nízkotučného jogurtu
- šťava z 1/2 citróna
- 1 lyžica extra panenského olivového oleja
- 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
- 1/8 lyžičky čierneho korenia
- 2 lyžice nahrubo nasekaného čerstvého kôpru
- 1 strúčik cesnaku
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte uhorku, paradajku, červenú cibuľu, mätu a petržlenovú vňať.
- V shakeri zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu, olivový olej, soľ, korenie, kôpor a cesnak a dobre premiešajte alebo pretrepte.
- Nalejte jogurtový dresing na šalát a premiešajte.
- Podávajte alebo uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni.
Je vám zima a radšej by ste si dali niečo na zahriatie? Čo skúsiť naše recepty na paradajkovú polievku v 5 rôznych verziách.