Uhorkový šalát

Uhorkový šalát

Tento šalát je úžasne osviežujúci! Studené a chrumkavé uhorky a plátky červenej cibule sú doplnené luxusným bylinkovým dresingom. Je to perfektná ľahká príloha k vašim obľúbeným letným pokrmom.

Ingrediencie

  • 2 veľké uhorky (každá po cca 450 g), nakrájané na tenké plátky
  • 1 lyžička soli a 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica majonézy
  • 1 lyžička medu
  • 1 a 1/2 lyžičky jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 1 lyžica mletého čerstvého kôpru
  • 1 lyžička lisovaného čerstvého cesnaku
  • 1/4 strednej červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky

Postup

  1. Nakrájané uhorky vložte do sitka.
  2. Posypte soľou a premiešajte, pričom oddeľujte plátky, aby soľ obalila všetky uhorky.
  3. Premiestnite sitko do chladničky na tanier a nechajte uhorky 30–60 minút odkvapkať.
  4. Medzitým v mise prešľahajte jablkový ocot, olivový olej, majonézu, med, petržlenovú vňať, kôpor, cesnak a korenie.
  5. Dajte do chladu, kým nie ste pripravení dresing použiť.
  6. Vložte červenú cibuľu do jemného sita, prepláchnite a sceďte.
  7. Rozložte uhorky na dvojitú vrstvu papierových utierok.
  8. Navrch položte ďalšiu vrstvu papierových utierok, potom utierky zrolujte (s uhorkami vo vnútri) a stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
  9. Presuňte uhorky a červenú cibuľu do veľkej misy.
  10. Dresing znovu prešľahajte, kým sa nezmieša, a potom nalejte na uhorky.
  11. Premiešajte.
  12. Užite si to!
Studené a chrumkavé uhorky a plátky červenej cibule, doplnené luxusným bylinkovým dresingom, to všetko servírované na tanieri.
www.cookingclassy.com

Načerpajte inšpiráciu aj z našich ďalších receptov na uhorkový šalát . Dá sa pripraviť v mnohých variantoch a jeho príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Oceníte ho nielen ako skvelú prílohu k letnému grilovaniu. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.