Tento šalát je úžasne osviežujúci! Studené a chrumkavé uhorky a plátky červenej cibule sú doplnené luxusným bylinkovým dresingom. Je to perfektná ľahká príloha k vašim obľúbeným letným pokrmom.
Ingrediencie
- 2 veľké uhorky (každá po cca 450 g), nakrájané na tenké plátky
- 1 lyžička soli a 1/4 lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia
- 3 lyžice jablčného octu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica majonézy
- 1 lyžička medu
- 1 a 1/2 lyžičky jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 1 lyžica mletého čerstvého kôpru
- 1 lyžička lisovaného čerstvého cesnaku
- 1/4 strednej červenej cibule, nakrájaná na tenké plátky
Postup
- Nakrájané uhorky vložte do sitka.
- Posypte soľou a premiešajte, pričom oddeľujte plátky, aby soľ obalila všetky uhorky.
- Premiestnite sitko do chladničky na tanier a nechajte uhorky 30–60 minút odkvapkať.
- Medzitým v mise prešľahajte jablkový ocot, olivový olej, majonézu, med, petržlenovú vňať, kôpor, cesnak a korenie.
- Dajte do chladu, kým nie ste pripravení dresing použiť.
- Vložte červenú cibuľu do jemného sita, prepláchnite a sceďte.
- Rozložte uhorky na dvojitú vrstvu papierových utierok.
- Navrch položte ďalšiu vrstvu papierových utierok, potom utierky zrolujte (s uhorkami vo vnútri) a stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Presuňte uhorky a červenú cibuľu do veľkej misy.
- Dresing znovu prešľahajte, kým sa nezmieša, a potom nalejte na uhorky.
- Premiešajte.
- Užite si to!
Načerpajte inšpiráciu aj z našich ďalších receptov na uhorkový šalát . Dá sa pripraviť v mnohých variantoch a jeho príprava je veľmi jednoduchá a rýchla. Oceníte ho nielen ako skvelú prílohu k letnému grilovaniu. Ktorý vyskúšate ako prvý?