Ukrajinská biela dusená kapusta

Ukrajinská biela dusená kapusta

Nič nie je viac ako lahodná dusená kapusta! Vyskúšajte túto ukrajinskú verziu, ktorú môžete podávať ako prílohu k hydine či klobáskam alebo samostatne s dobrým chlebom.

Ingrediencie

  • 1 malá hlávka bielej kapusty
  • 2 lyžice repkového oleja
  • 2 cibule, nakrájané na hrubé plátky
  • 1 a 1⁄2 lyžičky rasce
  • 1 veľká červená paprika, nakrájaná na hrubé plátky
  • 100 ml čerstvej paradajkovej šťavy (alebo použite šťavu z konzervovaných paradajok)
  • 200 g crème fraîche
  • 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate
  • morská soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Nakrájajte kapustu na 1 cm široké prúžky a vložte ich do misky.
  2. Pridajte 1 čajovú lyžičku soli a pomocou rúk ju dobre zapracujte.
  3. Na hlbokej panvici rozpáľte olej na stredne nízkom plameni.
  4. Pridajte cibuľu a štipku soli, aby ste uvoľnili šťavu a zabránili spáleniu.
  5. Varte a miešajte tak dlho, kým cibuľa nebude krásne mäkká a nezmení svoju farbu na sýto zlatistú.
  6. Pridajte kvapku vody, pokiaľ sa vám zdá suchá alebo sa začne trochu chytať.
  7. Teraz pridajte kapustu a rascu a znížte teplotu na minimum.
  8. Zakryte pokrievkou a varte asi 20 minút, alebo kým kapusta nezačne mäknúť.
  9. V prípade potreby prilejte vodu.
  10. Pridajte červenú papriku a varte ďalších 5 minút.
  11. Jemne zohrejte paradajkovú šťavu na malej panvici, potom vmiešajte crème fraîche a pridajte do kapusty.
  12. Ochutnajte zmes a uistite sa, že je dobre korenená, inak bude kapusta nevýrazná.
  13. Zakryte a duste ďalších 30–40 minút, kým nebude kapusta mäkká, ale stále sa nebude rozpadať.
  14. Nakoniec vmiešajte petržlenovú vňať a podávajte.
Ukrajinská biela kapusta s korením a paprikou na panvici s vareškou.
www.houseandgarden.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.