Ultra chrumkavé pečené zemiakové klinky

Ultra chrumkavé pečené zemiakové klinky

Pripravte si chrumkavé korenené zemiakové hranolky na zdravší spôsob a to v rúre. Vzhľadom na to, že použite olivový olej, prospejú aj vášmu srdcu a nebudete tak musieť mať výčitky, že ste porušili svoju diétu.

Ingrediencie

  • 1 kg umytých zemiakov
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 lyžičky sušenej cibule
  • 1 lyžička morskej soli
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice najemno nasekanej čerstvej petržlenovej vňate, voliteľne

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia a vyložte veľký plech papierom na pečenie.
  2. Rozkrojte každý zemiak pozdĺžne na polovicu, potom znova pozdĺžne na polovicu, aby vznikli štvrtiny, a potom každú časť rozkrojte znova pozdĺžne, aby ste vytvorili dva kliny (skončíte s 8 kliny na zemiakov; uistite sa, že sú približne rovnaké).
  3. Vložte nakrájané zemiaky do veľkej misy a zalejte ich horúcou vodou.
  4. Nechajte ich máčať 10 minút.
  5. Osušte zemiaky utierkou, ktorá nepúšťa vlákna.
  6. Na pripravený plech položte zemiaky a pokvapkajte ich olivovým olejom.
  7. Zasypte ich sušeným cesnakom, cibuľou, soľou a veľkým množstvom korenia.
  8. Prehadzujte, kým nie sú zemiaky rovnomerne obalené v oleji a korení, a potom ich na plechu rovnomerne usporiadajte.
  9. Pečte po dobu 30 minút a potom klinky otočte.
  10. Opäť ich rovnomerne usporiadajte a vráťte späť do rúry.
  11. Pečte, kým nie sú klinky krásne zlatisté a chrumkavé, čo je ďalších asi 25 až 30 minút.
  12. Posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a ihneď podávajte.
Pečené zemiakové klinky v pekáči s omáčkami.
www.cookieandkate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.