Univerzálna hnedá omáčka s hubami a ryžou (UHO)

Univerzálna hnedá omáčka s hubami a ryžou (UHO)

Každý z nás pozná UHO omáčku, ktorá bola s veľkou slávou podávaná v školských jedálňach. Ale nebojte sa, táto omáčka na ryžu má s touto školskou, spoločnú len tú farbu. Jej chuť je diametrálne rozdielna a vy si pochutnáte ako nikdy!

Čo budeme potrebovať

  1. 3 lyžice olivového oleja
  2. 30 g masla
  3. 750 g šampiňónov (nakrájané na plátky)
  4. 2 strúčiky cesnaku (mleté)
  5. Malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  6. 300 g dlhozrnnej ryže (nevarená)
  7. 565 ml zeleninového vývaru
  8. 200 g jarnej cibuľky (nakrájané nadrobno)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme maslo na vysokú teplotu
  2. Pridáme polovicu húb a varíme 5 minút dozlatista
  3. Dochutíme soľou a korením
  4. Huby vyberieme a odstavíme bokom
  5. Pridáme polievkovú lyžicu oleja a pridáme aj maslo
  6. Keď sa rozpustí, pridáme cibuľu a cesnak
  7. Varíme 30 sekúnd a potom pridáme zvyšné huby
  8. Varíme 5 minút, kým huby ľahko nezhnednú
  9. Pridáme ryžu a 150 ml vývaru
  10. Miešame tak, aby sa všetko spolu spojilo, a pridáme zvyšný vývar
  11. Hrniec priklopíme pokrievkou, zmes privedieme do varu a potom teplotu stlmíme na stredne nízku teplotu
  12. Varíme asi 15 minút, kým sa tekutina v hrnci nevyvarí
  13. Hrniec zložíme zo sporáka, zložíme pokrievku a vhodíme odložené huby a jarnú cibuľku
  14. Opäť priklopíme a necháme takto stáť asi 10 minút
  15. Potom hubovú omáčku s ryžou premiešame a podľa potreby (pre väčšiu krémovosť) vmiešame lyžicu masla a podávame
Tradičná hnedá univerzálna omáčka s hubami a ryžou.
Zdroj: thedeliciousspoon.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.