Upečená bábika naložená v horčičnej marináde

Upečená bábika naložená v horčičnej marináde

Krehká a šťavnatá grilovaná bravčová pečienka so sladkou a pikantnou medovo horčičnou marinádou sa najlepšie hodí k jednoduchým šťouchaným zemiakom .

Čo budeme potrebovať

  • 50 ml jablčného octu
  • 30 ml olivového oleja
  • 30 g medu
  • 3 lyžice dijonskej horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžička červenej papriky
  • 1 1/2 lyžičky mletého korenia
  • 1 kg bravčovej bábiky

Medová horčičná omáčka

  • 50 g medu
  • 3 lyžice dijonskej horčice

Postup

  1. Vo veľkej mise prešľahajte jablkový ocot, olivový olej, med, horčicu, cesnak, soľ, papriku a korenie.
  2. Nalejte zmes do veľkého vrecka so zipsom. Pridajte bravčovú bábiku.
  3. Uzavrite vrecko a uistite sa, že je bravčové mäso pokryté marinádou. Nechajte cez noc v chladničke.
  4. Vyberte bravčové mäso z chladničky a pred grilovaním ho nechajte ohriať na izbovú teplotu.
  5. Predhrejte rúru v režime grilu na 160 stupňov.
  6. Grilujte bábiku, kým teplomer na mäso zasunutý do najsilnejšej časti nezaznamená 65 °C až 70 °C.
  7. Vyberte bábiku z rúry a pred krájaním ju nechajte 10 minút odstáť.
  8. Medovú horčičnú omáčku pripravíte zmiešaním medu a dijonskej horčice.
  9. Nakrájajte bravčové mäso a podávajte teplé s medovo horčičnou omáčkou.
Dva kusy bravčovej bábiky s omáčkou zo smotany a horčice.
Zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.