Upečený králik so zemiakmi

Upečený králik so zemiakmi

Tento pokrm takmer určite osloví väčšinu stravníkov. Mäso sa najskôr dve hodiny marinuje v majonéze a cibuli, vďaka čomu bude úžasne jemné. Potom sa pečie spolu so zemiakmi v rúre, aby sa chute skvele spojili. Tip na skvelý víkendový obed!

INGREDIENCIA

  • 800 – 900 g králika
  • 2-3 cibuľa
  • soľ, podľa chuti
  • čierne korenie, podľa chuti
  • 5 lyžíc majonézy
  • korenie na mäso, podľa chuti
  • 700-800 g zemiakov
  • 4 lyžice rastlinného oleja

POSTUP

  1. Králika nakrájajte na kúsky.
  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
  3. Vložte mäso do misy.
  4. Dochuťte soľou a korením, pridajte majonézu a cibuľu a dobre premiešajte.
  5. Misu zakryte a nechajte v chladničke marinovať.
  6. Zemiaky olúpte.
  7. Veľké zemiaky prekrojte napoly alebo na štvrtiny, menšie nechajte celé.
  8. Zemiaky osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a dobre premiešajte.
  9. Zapekaciu misu vyložte alobalom.
  10. Preložte do nej králika a zemiaky.
  11. Hornú časť misy pevne uzavrite alobalom.
  12. Rúru rozohrejte na 180 ° C a pečte asi 60 minút.
  13. Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 25-30 minút.
  14. Nakoniec vyberte z rúry, znovu prikryte alobalom a nechajte 15-20 minút odpočívať.
  15. Upečeného králika so zemiakmi naložte na taniere a podávajte horúce.
Kus králika servírovaný spolu so zemiakmi a vetvičkou rozmarínu na tanieri.
www.yummytemple.com

Vyskúšajte aj naše bezkonkurenčné recepty s králičím mäsom 10x inak. Pečené aj dusené varianty!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.