Tento pokrm takmer určite osloví väčšinu stravníkov. Mäso sa najskôr dve hodiny marinuje v majonéze a cibuli, vďaka čomu bude úžasne jemné. Potom sa pečie spolu so zemiakmi v rúre, aby sa chute skvele spojili. Tip na skvelý víkendový obed!
INGREDIENCIA
- 800 – 900 g králika
- 2-3 cibuľa
- soľ, podľa chuti
- čierne korenie, podľa chuti
- 5 lyžíc majonézy
- korenie na mäso, podľa chuti
- 700-800 g zemiakov
- 4 lyžice rastlinného oleja
POSTUP
- Králika nakrájajte na kúsky.
- Cibuľu olúpte a nakrájajte na polkolieska.
- Vložte mäso do misy.
- Dochuťte soľou a korením, pridajte majonézu a cibuľu a dobre premiešajte.
- Misu zakryte a nechajte v chladničke marinovať.
- Zemiaky olúpte.
- Veľké zemiaky prekrojte napoly alebo na štvrtiny, menšie nechajte celé.
- Zemiaky osoľte, okoreňte, pokvapkajte olejom a dobre premiešajte.
- Zapekaciu misu vyložte alobalom.
- Preložte do nej králika a zemiaky.
- Hornú časť misy pevne uzavrite alobalom.
- Rúru rozohrejte na 180 ° C a pečte asi 60 minút.
- Potom odstráňte alobal a pečte ďalších 25-30 minút.
- Nakoniec vyberte z rúry, znovu prikryte alobalom a nechajte 15-20 minút odpočívať.
- Upečeného králika so zemiakmi naložte na taniere a podávajte horúce.
Vyskúšajte aj naše bezkonkurenčné recepty s králičím mäsom 10x inak. Pečené aj dusené varianty!