Zverina je lahôdkou medzi masy. Divoká zver predstavuje mäso v tej najvyššej kvalite. Kráľom medzi zverinou je bezpochyby srnčia.
Poďte sa teda inšpirovať nielen receptami zo srnčieho mäsa, ale aj jednoduchým návodom, ako mäso naložiť, aby bolo čo najjemnejšie!
Dobrú chuť prajeme.
Ako naložiť srnčie mäso?
Inšpirujte sa staročeským receptom na túto marinádu na mäso zo srnca.
Čo budeme potrebovať
- 250 ml vody
- 250 ml 4% octu
- 100 ml bieleho vína
- 1 lyžica pokrájaného zeleru
- 1 lyžica pokrájanej mrkvy
- 1 lyžica pokrájanej petržlenu
- 1 pokrájaná cibuľa
- 5 guličiek korenia
- 3 guličky nového korenia
- 1 bobkový list
- štipka tymiánu
Postup
- Všetky prísady zvaríme.
- Moridlo nalejeme na mäso.
- Každý deň mäso obraciame.
- Necháme odležať 3 dni.
Na recepty zo srnčieho mäsa je potrebné mať aj kvalitný kus mäsa, ale koľko stojí as akou cenou približne počítať?
Cena srnčieho mäsa sa líši podľa toho akú časť k svojmu kulinárskemu umeniu potrebujete.
Ceny sa pohybujú:
- chrbát cca. 500 Sk/kg
- chrbát s kosťou cca. 350 Kč/kg
- stehno cca. 310 Kč/kg
- pliecko cca. 220 Kč/kg
- sviečková cca. 520 Kč/kg
- mäso na guláš (orez) cca. 170 Kč/kg