Naši tradiční utopenci sú zmámi naprieč Českou republikou.
Nepatrí iba medzi krčmové pochúťky k pivu, ale mnohokrát tiež vie zasýtiť aj doma.
Vyskúšajte recepty na tie najlepšie nakladané pochúťky, za ktoré vám budú najmä muži bozkávať ruky.
Naše recepty
Utopenci sú obyčajnou, ale pritom pikantnou ľudovou pochúťkou s trochu zvláštnym názvom.
Sú ponúkané predovšetkým v krčmách, kde sa nevarí vôbec alebo len málo, pretože svojou prípravou to je vlastne konzervácia, hoci s obmedzenou trvanlivosťou.
V domácnostiach potom poskytujú výdatnejšiu desiatu alebo jednoduchú večeru. A prečo názov utopenci? Pretože základ z údeniny alebo iných surovín sa zalieva pikantným kyslým nálevom a použité suroviny musia byť vždy úplne potopené.
Veľmi obľúbení sú aj utopenci z mletého rybieho mäsa a zeleniny. Najlepšou prílohou k utopencom je domáci chlieb .
Ak vás zaujal recept na nakladaný hermelín , vyskúšajte aj ďalšie varianty.
Podarili sa? Ktorý recept na utopencov sa vám páčil najviac? Čo ešte „utápate“ vo vašej kuchyni vy? Pochváľte sa v komentároch.