Varené vajcia sú najšetrnejšou a najzdravšou úpravou. Vychutnajte si vitamínovú bombu.
INGREDIENCIA
- 1 kg čerstvého alebo 300 g mrazeného listového špenátu
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- drvená rasca
- 3 vajcia
- 150 ml smotany na varenie
- celozrnné krutónky
POSTUP
- Špenát dáme variť do takého množstva vody, aby bol akurát pod hladinou a zároveň neplával v príliš veľkom množstve vody.
- Špenát varíme asi 10 min.
- Medzi tým na panvici orestujeme dozlatista najemno nakrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme do hrnca k špenátu.
- Potom si orestujeme krutóny na dozdobenie a uvaríme vajíčko na hniličku.
- Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme 4-5 minút.
- Polievku prelejeme do mixéra.
- Pridáme 1 strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu.
- Pridáme smotanu a všetko mixujeme 3 minúty dohladka.
- Špenátovú polievku bez múky podávame s restovanými chrumkavými krutónmi, vajíčkom na hniličku.