Mali ste už polievku z pečenej červenej repy? Pochutnáte si na lahodnej krémovej konzistencii a bohatej chuti. Výhodou je, že je ideálna aj pre vegánov a vegetariánov.
Ingrediencie:
- 500 g červenej repy (asi 4 ks)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 červená cibuľa
- 1 stopkový zeler
- 4 a ¼ hrnčeka zeleninového vývaru
- 2 lyžice nasekaného kôpru
- soľ a korenie
Na ozdobu:
- jogurt biely (pre vegánov treba sójový)
- kôpor na posypanie
Postup:
- Repu si umyte, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Potrite lyžicou oleja, dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte pri 200 °C asi 30 minút do zmäknutia.
- Medzitým si nakrájajte cibuľu nadrobno a zeler na plátky.
- V hrnci si rozpáľte zvyšok oleja, pridajte cibuľu a zeler. Restujte po dobu 5 minút, občas miešajte.
- Primiešajte pečenú repu, prilejte vývar, dochuťte a varte asi 5 minút.
- Pridajte nasekaný kôpor a rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
- Polievku servíruje pokvapkanú jogurtom a ozdobenú kôprom.