Vajcia Benedikt varené bez škrupiny

Vajcia Benedikt varené bez škrupiny

Luxusný raňajkový recept na vajcia Benedikt s prelivom z holandskej omáčky. Nechajte sa uniesť.

INGREDIENCIA

pre 2 osoby

  • 2 vajcia
  • 2 britské muffiny alebo 1 žemľa
  • 100 g dusené šunky
  • 1 lyžica octu

Na omáčku:

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička šťavy z citróna
  • ⅓ lyžičky dijonskej horčice
  • štipka soli
  • štipka korenia
  • ¼ hrnčeka rozpusteného teplého masla alebo ghí

Na ozdobu:

  • pažítka

POSTUP

  • Nad vodným kúpeľom si zohrejte žĺtok, so šťavou z citróna a dijonskou horčicou.
  • Potom pomaly pridávajte maslo a šľahajte.
  • Omáčku nevarte, iba ohrievajte, aby sa nezrazila. Dochuťte soľou a korením.
  • Odstavte z tepla a pripravte si vajcia.
  • Do vriacej vody si dáme lyžicu octu a vajcia si prvé vyklepneme do hrnčeka.
  • V hrnci utvoríme z vody vír a do stredu vieru vhodíme vajcia. Žĺtok sa pekne obalí bielkom.
  • Necháme variť 2-3 minúty, vytiahneme dierovanou naberačkou a dáme uvariť ďalšie vajcia.
  • Medzitým si opečieme muffiny alebo na polovice nakrájané žemle, hore dáme šunku a na šunku uvarené vajcia.
  • Všetko prelejeme holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.
Varené vajíčka na mäkko je možné urobiť aj v tomto variante výdatné britské raňajky.
carolinescooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.