Mnohí o tejto receptúre hovoria skôr ako o šaláte, ale pre mňa je to jednoducho nátierka a hotovo. Má skvelú konzistenciu, skvele chutí a príprava je jednoduchá. Je vynikajúci na čerstvý chlieb, ale hodí sa k nej aj celozrnné pečivo.
Ingrediencie:
- 4 natvrdo uvarené vajcia
- 1 malá červená cibuľa
- 3 nakladané uhorky
- 3 – 4 lyžice majonézy
- Šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
- 2 lyžice čerstvého ligurčeka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička kôpru
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/2 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)
Postup:
- Vajcia olúpeme, opláchneme a nakrájame na drobné kocky, ktoré dáme do misky.
- Cibuľu očistíme a nasekáme najemno.
- Uhorky nastrúhame, ligurček aj kôpor jemne nasekáme.
- Cesnak zbavíme šupky a prelisujeme k vajciam.
- Všetky suroviny dáme do misy, osolíme, okoreníme, zalejeme majonézou a dôkladne zamiešame.
- Môžeme servírovať na toastovom chlebe alebo napríklad kaiserke.