Vaječná náterka s cesnakom

Vaječná náterka s cesnakom

Mnohí o tejto receptúre hovoria skôr ako o šaláte, ale pre mňa je to jednoducho nátierka a hotovo. Má skvelú konzistenciu, skvele chutí a príprava je jednoduchá. Je vynikajúci na čerstvý chlieb, ale hodí sa k nej aj celozrnné pečivo.

Ingrediencie:

  • 4 natvrdo uvarené vajcia
  • 1 malá červená cibuľa
  • 3 nakladané uhorky
  • 3 – 4 lyžice majonézy
  • Šťava z polovice chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžice čerstvého ligurčeka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička kôpru
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky soli (prípadne podľa chuti)

Postup:

  • Vajcia olúpeme, opláchneme a nakrájame na drobné kocky, ktoré dáme do misky.
  • Cibuľu očistíme a nasekáme najemno.
  • Uhorky nastrúhame, ligurček aj kôpor jemne nasekáme.
  • Cesnak zbavíme šupky a prelisujeme k vajciam.
  • Všetky suroviny dáme do misy, osolíme, okoreníme, zalejeme majonézou a dôkladne zamiešame.
  • Môžeme servírovať na toastovom chlebe alebo napríklad kaiserke.
Zmes na jednohubky s cesnakom, vajcami a bylinkami.
Zdroj: https://thatspicychick.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.