Vaječná nátierka so šunkou a zelerom

Vaječná nátierka so šunkou a zelerom

Nielen milovníkov mäsa a údenín poteší táto verzia nátierky ozvláštnená o šunku. Okrem šunky ale možno použiť aj ďalšie údeniny, napríklad tvrdé salámy, ktoré pokrmu dodajú intenzívnejšiu chuť.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 200 g šunky
  • 2 PL stopkového zeleru
  • 1 šálka majonézy
  • 1 PL horčica
  • 2 čajové lyžičky najemno nakrájané cibule
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Vajcia uvarte natvrdo.
  2. Šunku a stopkový zeler si nakrájajte na drobné kúsky či rezančeky.
  3. Následne uvarené vajcia olúpte, umyte a nakrájajte na kúsky.
  4. Všetky nakrájané ingrediencie zmiešajte v miske.
  5. Pridajte majonézu, horčicu, soľ a korenie.
  6. Dôkladne premiešajte.
  7. Dajte na chvíľku do chladničky.
Miska s nátierkou z vajec a šunky servírovaná so slanými krekermi
zdroj: allrecipes.com

Neoddeliteľnou ingredienciou väčšiny nátierok s vajcami je majonéza. Pripravte si vlastnoručnú domácu majonézu ! Budete si tak úplne istí nielen tým, z čoho je vyrobená, ale aj tým, že je skutočne čerstvá.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.