Nemusíte vždy používať iba šalát z nášho receptu. Využite akúkoľvek čerstvú sezónnu zeleninu. Ľahko si tak vytvoríte rýchly a vitamíny nabitý obed.
Ingrediencie:
- 8 vajec
- 1 šálka mrazeného hrášku
- 1 cibuľa
- 1 červená paprika
- 1 zväzok zelenej špargle
- 150 g šampiňónov
- zväzok jarnej cibuľky
- 1 PL oleja
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici zohrejte olej a zľahka na ne orestujte nakrájanú cibuľu a papriku, približne 3-4 minúty.
- Následne pridajte do panvice na plátky nakrájané šampiňóny, špargľu a mrazený hrášok.
- Za stáleho miešania povarte 2-3 minúty.
- Na záver pridajte na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, soľ a korenie.
- Potom z panvice všetko odstráňte do pripravenej misky.
- Pridajte do panvice trochu nového oleja a potom do neho vlejte dve rozklepnuté a vidličkou rozšľahané vajíčka.
- Povarte 1-2 minúty, až vajcia stuhnú.
- Hotovú omeletu vyberte, položte na tanier a naplňte ju pripraveným šalátom.
- Rovnako postupujte aj s ďalšími vajcami.
Vaječná omeleta chutí skvele s rozmanitým čerstvým pečivom. Upečte si k nej chrumkavé domáce bagety !