Vaječná tlačenka s kapiou a šunkou

Vaječná tlačenka s kapiou a šunkou

Zaujímavá a krásna variácia ruských vajec, ktorá bude ozdobou vašich obložených mís! Vyskúšajte ju a už nebudete chcieť inú.

Ingrediencie

  • 1 pohár sterilizovanej zeleniny (hrášok, mrkva)
  • 1/2 poháre sterilizovanej kapie
  • 250 g šunky
  • 1 pohár tatárskej omáčky
  • podľa chuti soľ a mleté ​​korenie
  • 8 vajec
  • 1 balíček želatíny na vaječnú tlačenku
  • 150 ml náleve zo sterilizovanej zeleniny
  • 150 ml zeleninového vývaru

Postup

  1. Vajíčka vložte do vriacej vody a povarte zhruba 10 minút (na tvrdo).
  2. Formu na chlieb alebo srnčí chrbát vystlite potravinárskou fóliou (dno aj boky).
  3. Sterilizovanú zeleninu sceďte tak, aby ste nálev zachytili do pohára a vložte ju do väčšej misky.
  4. K hrášku a mrkve pridajte kapiu, na kocky nakrájanú šunku, tatársku omáčku a podľa chuti osoľte a okoreňte.
  5. Všetko spolu dobre premiešajte.
  6. Ošúpané vajíčka premačkajte k zelenine cez krájač na zemiaky (ako do zemiakového šalátu).
  7. Opatrne zamiešajte, aby žĺtky nezanikli.
  8. Do rajnice nalejte 150 ml zeleninového vývaru a zahrievajte.
  9. Tesne pred varom odstavte z plameňa a pridajte celý balíček želatíny.
  10. Miešajte, kým sa želatína nerozpustí a nakoniec prilejte nálev zo sterilizovanej zeleniny.
  11. Schladenú želatínovú zmes nalejte do misky s vajíčkami a zeleninou a opatrne zamiešajte.
  12. Zmes na vajíčkovú tlačenku potom navrstvite do formy a prejdite vareškou, aby sa rovnomerne rozložila.
  13. Tlačenku vo forme uložte do chladu na niekoľko hodím – ideálne cez noc.
  14. Servírujte ju nakrájanú na krásne mozaikové plátky.
Tlačenka z vajec a zeleniny servírovaná na tanieri s vedľa položeným chlebom a malým platom vajec.
www.receptynaobed.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.